SUPERLOCAL-winnaar-Nederlandse-Bouwprijs

Sloopbedrijf wint de Nederlandse Bouwprijs!

Utrecht - 4 februari 2019 - Het project SUPERLOCAL heeft de Nederlandse Bouwprijs 2019 gewonnen in de categorie Bouwmaterialen en -systemen. Op maandagavond 4 februari werd de prijs uitgereikt tijdens de eerste dag van de Bouwbeurs in Utrecht.

Binnen het project SUPERLOCAL in de wijk Bleijerheide in Kerkrade geeft Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek uit Lichtenvoorde samen met projectpartners oude flats een nieuw leven. Woningcorporatie HEEMwonen daagde de markt uit om met ideeën voor de transformatie van de flats in de wijk te komen. Wat begon met een gedurfde visie om complete appartementen uit een flat te zagen en te hijsen, is nu een innovatief vastgoedproject geworden. Met als bekroning het winnen van de Nederlandse Bouwprijs in de categorie Bouwmaterialen en -systemen.

‘Bij dit project is sprake van een uitzonderlijk hoge mate van hergebruik: een modulair systeem van een niet-modulaire gedachte. De jury prijst het experiment, maar merkt tegelijk op dat de opschaalbaarheid lastig is. Hier is sprake van meer dan alleen bouwmaterialen hergebruiken. De sociale aspecten, de innovatieve samenwerking, de gedeelde verantwoordelijkheden en de klankbordgroep is indrukwekkend te noemen en daarmee een sprekend voorbeeld voor de sector dat navolging verdient!’.