BRBS Recycling
This is an example of a HTML caption with a link.

Informatie

De Recycling Award is een prijs voor onderzoek van studenten van Hogescholen en Universiteiten, dat recycling en circulariteit in Nederland een stap verder kan brengen. Een vakjury bestaande uit experts uit de recyclingindustrie en onder leiding van BRBS Recycling beoordeelt de inzendingen.
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Recyclingsymposium dat in 2018 op 21 november plaatsvindt in Gorinchem tijdens de Recyclingbeurs.

Deelname aan de RecyclingAward betekent aandacht voor jouw project in direct contact met de recyclingbedrijven in Nederland en betrokken periferie van adviseurs, overheden en onderzoeksinstellingen. Een mooi platform voor zowel de opleiding als de student.

Uit de inzendingen worden de beste genomineerd voor de uitreiking van de award.

Aanmelden is simpel: stuur voor 15 oktober 2018 een e-mail met jouw contactgegevens, opleidingsgegevens en onderzoek naar: info@brbs.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om een inschrijving voor de RecyclingAward.
Studierapporten en onderzoeksgegevens worden alleen in overleg met de deelnemers gepubliceerd.

Recycling Award

De jury

De jury van de RecyclingAward bestaat uit experts uit de Recyclingwereld.

 

Ron Leppers - Directeur SGS-Intron - voorzitter

Ernst Worrel - Professor "Energy, Resources & Technological Change" - Universiteit Utrecht

Martin van der Vliet - Zelfstandig adviseur

Henk Meijnen - Directeur, hoofdredacteur - Recycling Magazine Benelux

Peter Broere - Secretaris - BRBS Recycling

Vorige winnaars

De RecyclingAward bestaat sinds 2017 in de huidige vorm. Daaraan voorafgaande uitreikingen gingen uit van de Bouwrecyclingaward van SBRCURnet en de tweejaarlijkse Recycling Innovatie Award voor bedrijven van het Vakblad Recycling Benelux.

 • 2017: “Mechanical behaviour of glass fibre reinforced thermoplastic tapes made of recycled polymers” - Nicole Claussnitzer, Saxion Enschede
 • 2016: "“From waste to resource, One chain with shared responsibility" -  Alice van Rixel, Chloé Lejeune, Jason Kiem, Nadieh Kamp, Suzanne Dietz en Tim van Dijken, TU-Delft, master Industriële Ecologie
 • 2014: Recyclen van thermoharders door Reprocover, Henri Chapelle in België
 • 2012: Kunstgrasrecycling - Johnny Kraai e.a. Vink Barneveld
 • Genomineerden RecyclingAward 2107
 • Winnaars BouwRecycling Award 2016

Beoordeling van inzendingen

Inzendingen worden door de jury beoordeeld. Het is een expertbeoordeling die vooral is gebaseerd op de ervaring van de juryleden.

De jury houdt rekening met een aantal aspecten die de beoordeling objectiveren. Uiteraard hangt het van de inzending af of bepaalde aspecten passend zijn te beoordelen. Enkele steekwoorden zijn hierbij relevant:

 • het onderzoek moet een goede bijdrage kunnen leveren aan de recyclingsector en circulariteit in Nederland
 • bij voorkeur is het onderzoek opschaalbaar naar bijvoorbeeld een grote geografische dekking, hoge kwaliteit en of kwantiteit
 • het onderzoek is een stimulans naar hoger in de afvalhierarchie / Ladder van Lansink
 • er is sprake van een innovatief karakter
 • het onderzoek is in de praktijk haalbaar
 • het resultaat heeft daadwerkelijk impact op de sector